campingyoga

Wat een succes blijkt kinderyoga te zijn op camping De Lemeler Esch!

 

Elke week, 8 weken lang wordt er door de camping gratis kinderyoga aangeboden aan de kinderen op de camping. Ja, wel even aanmelden en ja een maximum van 15 kinderen....het bleek dat er vaak nee gezegd moest worden met als gevolg dat de kaartjes voor de week er op al weer snel gingen. Soms kwam ik en dan waren er voor de week erna al weer 8 kaartjes weg....hoe leuk is het om te merken dat kinderyoga zo populair is op de camping!

In korte gesprekjes hoorde ik kinderen vertellen dat ze wel eens yoga hadden gedaan op de bso of op school, of dat ze massage doen in de klas...daar word ik dan reuze blij van! "Wat zit jij op een goede school/bso!" ;)

Ook vertelde een vader dat zijn dochter graag op kinderyoga wil, dat zij nog twijfelden maar dat ze het nu mooi kon uitproberen op de camping. Toen ik hoorde dat ze in Enschede wonen kon ik ze gelijk doorverwijzen naar een topper van een kinderyoga juf! Zo leuk om te kunnen doen!

De lessen van een uur vlogen voorbij, meestal waren er toch wat meer kinderen dan 15...tja zeg maar eens nee en een paar meer of minder maakt ook niet zoveel uit. Altijd iemand van het recreatieteam erbij als vast aanspreekpunt voor de kinderen en ik mocht fijn de les geven, meespelen en uitdagen...heerlijk.

Sommige ouders bleven in de buurt, een enkeling deed even mee met iets om het kind veiligheid te bieden, er was zelfs applaus na een les van de ouders. Ik vind het fijn dat op deze manier de ouders goed konden mee krijgen wat kinderyoga inhoudt en ik hoop dat na de zomervakantie op veel plekken in Nederland meer kinderen yoga komen doen....inclusief in Raalte...daar word ik natuurlijk ook blij van :)

 

Niet alle lessen werden door mij gegeven, ook Ina van Yokicoe uit Coevorden deed 4 lessen. Fijn dat we dat samen konden delen en aanvullen.

Ik wil de camping complimenteren met hun programma voor kinderen: als natuurcamping organiseren ze veel in de natuur en dat ze yoga kozen dit jaar als aanvulling...dat is super.

Ook voor volwassenen is er yoga te doen op de camping maar dan als yogacamp door yoga Ommen georganiseerd. Irene Vos weet daar iets fantastisch neer te zetten samen met Holy Basil die de catering verzorgt en Masashi voor massages....wat wil een mens nog meer tijdens de vakantie!

 

Wet op de privacy - AVG

In het kader van de wet op de privacy ben ik hard bezig om van alles uit te zoeken...het is een enorm karwei.

Je hebt van mij een mail ontvangen als je in mijn emailbestand zit. Je kunt aangeven of je in of uit het bestand wil en of je wel of niet de nieuwsbrief wil ontvangen. Velen van jullie hebben al gereageerd...heel fijn. Ik pas het gelijk aan. Krijg ik geen reactie zal ik je binnenkort verwijderen.

Inschrijfformulieren worden nu verwijderd na je laatste les. Kom je opnieuw voor langere tijd dan zul je dus opnieuw een formulier moeten invullen.

Mailen doe ik vanaf nu nog alleen vanaf mijn laptop, dus niet meer via de mobiel...het is een manier om minder te hoeven beveiligen. Van de site heb ik de google analytics pixel, facebook pixel en het gastenboek verwijderd...je wordt dus nu al minder in de gaten gehouden als je op mijn website surft :) Voor het contactformulier komt mijn host binnenkort met nieuwe functies, daar wacht ik dus nog even op.

Binnenkort hoop ik een privacy statement te kunnen plaatsten op de site. Voor nu zul je het nog moeten doen met mijn woord dat ik voorzichtig om ga met jullie gegevens, dat ik niets doorverkoop, dat ik niets doorvertel. Oftewel: ik doe mijn best om netjes met de dingen om te gaan. Heb je een klacht kom dan naar mij toe of bel dan spreken we dat uit.

 

Aan de ene kant snap ik waarom dit soort dingen geregeld worden...het is ook goed om te kijken wat je en hoe je dingen doet...maar jeetje wat een werk voor een eenmansbedrijfje!

 

Vader en dochter

Toen ik begon met het geven van kinderyoga wist ik natuurlijk niet waartoe het allemaal zou leiden. Maar wat ik nu al een tijdje mag doen is het geven van yoga aan een vader en dochter samen. Dat had ik niet kunnen voorzien toen, maar vind ik nu wel super leuk! 

 

Waarom volgen zij lessen bij Veerkracht? Nou, omdat ze het beiden vervelend vinden om een kort lontje te hebben en omdat ze nogal eens kunnen botsen. 

En deze vader bedacht dat dat anders kan en moet.

Dus daarom volgt hij samen met zijn dochter lessen waarin yoga, meditatie, massage, mindfulness en ontspanning centraal staan. Ik vind dat enorm stoer en fantastisch om op die manier bewust tijd door te brengen met elkaar. 

 

De yogahoudingen die ze samen doen vragen om vertrouwen, samenwerking, en geven plezier en uitdaging. De mindfulness oefeningen brengen aandacht voor de adem, snappen dat gedachten komen en gaan, een langer lontje :)

Massage brengt natuurlijk ook plezier, maar ook luisteren naar elkaar, het een ander naar de zin maken. En ontspanning aan het eind van de les is fijn, brengt rust, brengt je bij jezelf en laat je luisteren naar jezelf, je eigen gevoel. 

 

Ik voel mij altijd blij na deze lessen, het is mooi om hen samen te zien en te zien wat het doet met hen. 

Vandaag gingen ze weer blij de deur uit mét een idee voor een cadeau: Het boek Gedachte-kracht! 

Volgende week veel aandacht voor mediteren...dat is de uitgesproken wens van vader om te leren en dochter wil graag minder boos zijn...nou mediteren kan daar een grote hulp bij zijn. 

 

Mocht jij nu ook bedenken dat je graag 1-op-1-tijd-en-aandacht wil besteden met je kind, bouwen aan een stevige band....Bij Veerkracht kan dat dus...van harte welkom!

 

0 Berichten