Yoga voor Veerkracht


In deze lessen draait alles om de veerkracht in jou te voelen, te ervaren, te vergroten. Er is ruimte voor contact met jezelf en vandaaruit weer met een ander. Net even wat meer tijd voor ademtechnieken, voor aanraken, voor rust en herstel, voor zachte beweging of yin, voor strekking, voor meditatie, voor een yoga nidra of wat er ook maar mag gebeuren. 

 

 Elke les een beetje anders, maar altijd met het doel om je te brengen naar diepe ontspanning, naar herstel, naar rust waar vandaan jij weer verder kunt met alles wat er in het dagelijks leven langs komt. 

Er zal aandacht zijn voor de psoasspieren diep in je buik gelegen: spieren die als eerste aangesloten zijn op je stresssysteem, je stressreactie. 

Er zal aandacht zijn voor de nervus vagus: een heel belangrijke zwervende zenuw die zoveel communiceert met je brein en die we wat kunnen beïnvloeden zodat je veel makkelijker naar rust kunt in je systeem. Zodat je jezelf kunt helpen om wanneer dat nodig is rust te brengen in je lijf en van daaruit weer kunt voelen/kijken hoe je verder wil, hoe je wil reageren op iets. 

Er zal aandacht zijn voor lymfeklieren, voor het water in je lijf, voor de energie in je lijf: alles mag weer stromen zonder blokkades. Je hele lijf zal daarvan opknappen. En alles wat je leert of doet in deze lessen is altijd weer toe te passen thuis. Zo kan het zijn dat je een tijdje iets oppakt om te doen als je opstaat, of als je naar bed gaat of zo maar midden op de dag, misschien wel op je werk.