Ruimte voor Veerkracht


Op donderdagavond is er Ruimte voor Veerkracht. Hierin draait alles om ruimte voor jou om de ruimte in jou te ontdekken, te voelen, te ervaren, te vergroten. Ruimte voor contact met jezelf en evt met een ander aan het eind van de les. 

Net even wat meer ruimte voor ademtechnieken, voor aanraken, voor rust en herstel, voor zachte beweging, voor strekking, voor meditatie, voor een yoga nidra of wat er ook maar mag gebeuren. 

 

Elke les een beetje anders, maar altijd met het doel om je te brengen naar diepe ontspanning, naar herstel, naar rust waar vandaan jij weer verder kunt met alles wat er in het dagelijks leven langs komt. 

Er zal aandacht zijn voor de psoasspieren diep in je buik gelegen: spieren die als eerste aangesloten zijn op je stresssysteem, je stressreactie. 

Er zal aandacht zijn voor de nervus vagus: een heel belangrijke zwervende zenuw die zoveel communiceert met je brein en die we wat kunnen beïnvloeden zodat je veel makkelijker naar rust kunt in je systeem. Zodat je jezelf kunt helpen om wanneer dat nodig is rust te brengen in je lijf en van daaruit weer kunt voelen/kijken hoe je verder wil, hoe je wil reageren op iets. 

Er zal aandacht zijn voor lymfeklieren, voor het water in je lijf, voor de energie in je lijf: alles mag weer stromen zonder blokkades. Je hele lijf zal daarvan opknappen. En alles wat je leert of doet in deze lessen is altijd weer toe te passen thuis. Zo kan het zijn dat je een tijdje iets oppakt om te doen als je opstaat, of als je naar bed gaat of zo maar midden op de dag, misschien wel op je werk. 

Je kan het dus zien als een uurtje in de week, of misschien zelfs 1x per maand...dat kan en dat mag bij deze lessen. Je meldt je namelijk per keer aan. Maar misschien nodigt het je dus wel uit om geregeld thuis ook wat te doen. (helemaal mooi!)

 

Er staan 7 lessen gepland tot aan de zomervakantie. Startend op donderdag 25 mei (1 juni is vakantie) en de laatste op 13 juli. De eerste aanmeldingen zijn al binnen...super fijn. 

 

Praktisch:

De les is van 19.30-20.30 en dan nog een kwartier ruimte voor thee, een getrokken kaartje + een spontaan gesprek of fijne stilte. Dus tot 20.45 uiterlijk. 

De les kost per keer 11,-.

25 mei, 8, 15, 22 juni, 6, 13 Juli: Vol

29 JUNI NOG 2 PLEKKEN

je kan je aanmelden voor de wachtlijst, mensen moeten afzeggen voor 14 uur op de middag