Examentijdtips

Tips voor stress-chickies ;)

Adem

Afbeelding uit: Hoe overleef ik YogaBoek van Francine Oomen.

 

Deze ademhaling zorgt voor een helder, rustig hoofd...fijn om te doen voor het studeren of voor het maken van je examen.

 

Maak je hand zoals op de afbeelding en plaats je duim op je rechterneusgat. Duw deze dicht en adem in 4 tellen in door je linkerneusgat. Dan sluit je je linkerneusgat af met je ringvinger/pink en open je je rechterneusgat. Hier adem je in 4 tellen uit. Door dit rechterneusgat adem je vervolgens weer in en dan wissel je weer om....het heet dus ook wel de wisselademhaling. Dit hou je bijv eerst maar eens 5 tot 10 ademhalingen vol.

Houdingen

Afbeelding uit: Hoe overleef ik Yogaboek van Francine Oomen.

 

Heb je lange tijd gebogen gezeten over je boeken of achter je laptop...doe dan eens deze oefeningen: lekker voor je nek en schouders!

 

Lig op je rug, trek je knieën op en zet je voeten plat neer. Je armen leg je gespreid naast je neer op schouderhoogte. Voel je rug, je schouders, je billen en je hoofd op de grond/je matje. Voel hoe de grond je draagt. Laat dan je knieën naar links vallen en draai je hoofd naar rechts...maak dus een fijne wokkel van jezelf. Blijf even zo liggen en haal rustig adem...misschien voel je dat je je adem kunt sturen naar je rechterzij. Zo kun je van binnen uit je recherzij nog verder oprekken. Voel maar hoeveel ruimte je daar kunt volademen. Hetzelfde doe je dan ook de andere kant op.

Hierna weer rustig je rug naar het midden terugbrengen. Dan duw je je bekken/heupen omhoog en je brengt je handen onder je billen bij elkaar. Adem goed naar je buik....blijf duwen en voel hoe je billen knijpen. Goed voor je schouders, maar zeker ook voor mooie billen ;)

Affirmaties

Afbeelding van Inspirerende Affirmatiekaarten van Alana Fairchild.

 

Ga rustig zitten in bijvoorbeeld de kleermakerzit, sluit je ogen en zeg dan een fijne zin die vertrouwen geeft, die energie geeft of kracht. Zeg deze zin 3x hardop, dan fluister je deze zin 3x en dan  3x in jezelf. Blijf daarna nog een tijdje met gesloten ogen zitten en let alleen op je adem...in .... uit .... Doe dit zo lang als prettig voelt.

 

En dan ben je klaar...klaar om weer met frisse moed te leren.....klaar voor een examen....klaar voor wat dan ook!

Want jij bent wijs, jij bent dapper, jij hebt vertrouwen, jij bent....dat wat jij wil zijn!


Reactie schrijven

Commentaren: 0