Aanbod voor scholen


Als jouw school kiest voor bewegen met kinderen in de onderbouw om zo te werken aan reflexen, aan balans tussen rechter- en linkerhersenhelft, aan de motoriek, aan zorgen dat er eerst bewogen wordt voordat we verwachten dat kinderen ook stil kunnen zitten en een prachtig handschrift ontwikkelen...dan heb ik misschien iets fijns voor je. 

 

Na de keuze om aandacht te hebben voor neuromotorische rijping op jouw school kom je wellicht uit bij het boek: Eerst bewegen, dan leren.

De oefeningen daarin zijn meer geschreven voor therapeuten en 1 op 1 aandacht en beoefening. Je kunt dit ook prima inzetten op school, maar om het met de hele groep uit te voeren, meerdere keren per week is het fijn om iets meer keuze te hebben. Variatie zodat het voor de kinderen ook plezierig blijft om samen te bewegen. Daarvoor heb ik een handleiding geschreven waarin ik je tips en trucs aanreik om de oefeningen met een hele klas uit te voeren. 

 

Mijn ervaring als leerkracht en kinderyoga docent, het geven van de beweeglessen op WestWijs te Zwolle waar ik nu werk (deze geef ik in groep 1,2,3) bundel ik samen in deze praktische handleiding. Bij elke oefening uit het boek Eerst bewegen, dan leren geef ik je een blz vol tips en variaties waardoor het leuk blijft, waardoor lichaamsbewustzijn aandacht krijgt, waarin je ook kinderen bewust maakt van de adem, van rust. Ik ben echter geen therapeut, er zijn mensen met meer kennis over reflexen, over het lijf etc. daarom moet je deze handleiding zien als aanvulling, waardoor het beweegprogramma uit het boek EBDL goed in te zetten is in een groep. 

 

Dat betekent praktisch gezien dus het volgende:

* Beslis als school dat neuromotorisch bewegen belangrijk is (en dat is het!),

* Koop Eerst bewegen, dan leren (ik heb geen aandelen)

* Kies voor mijn handleiding en krijg ook een half uur les op jouw school om het in de praktijk te zien

* Koop evt de kinderyogakaarten van Helen Purperhart voor inspiratie

* Doe de oefeningen met je klas en gebruik daarbij de variatie van mij of van jezelf (!) en zorg zo dat kinderen in staat zijn op school hun beste linker- of rechterbeentje voor te kunnen zetten. 

 

Je kunt mij appen, mailen of bellen. We maken een afspraak en ik kom bij jullie op school 1 of meer lessen van een half uur geven. Zo kan je zien hoe ik kinderyoga toepas bij de houdingen. Je wordt hopelijk geïnspireerd! De handleiding laat ik achter en er is altijd de mogelijkheid tot nog een keertje sparren, tot het beantwoorden van evt. vragen. Ik hoor namelijk graag hoe het werkt bij jullie op school. Misschien komt het wel van een manier om met elkaar tips en trucs uit te wisselen via een bepaalde groep...alles is mogelijk voor wie wil!

 

De handleiding is een A4 model, met op elke blz een oefening uit het boek EBDL uitgewerkt met variatie en tips. De oefening zelf vind je natuurlijk in het boek. Deze handleiding komt er naast. Makkelijk en overzichtelijk in gebruik dus. Mijn bedoeling is dat op meerdere scholen dit zal worden ingezet, lekker bewegen!  

 

Ben je enthousiast? Laat het mij weten!

Heb je vragen? Laat het mij weten!

Wil je een afspraak maken? Daar maak je mij blij mee! Gebruik de knop hieronder of bel/app me. 

 

Oh...en de prijs? Voor de eerste 5 scholen 90 euro, daarna 100 euro!

Daarvoor ontvang je de handleiding als pdf en een half uur les op jouw school.

(meer lessen op dezelfde dag per les 60,-. Op een andere dag 80,- per les excl reiskosten) 

1x aanschaffen en vele jaren te gebruiken.

Natuurlijk binnen de school te printen voor meerdere groepen.

En bij belangstelling van een collega-school opnieuw bij mij te bestellen :) 

Ben je een school op afstand, dan kan je de handleiding als pdf aanschaffen voor 20,-. Leuk als je dan een kinderyogadocent in je eigen omgeving eens uitnodigt voor een yogales!

 

(Bij het naar buiten brengen van dit idee reageerden al mensen die dit heel graag willen voor hun kind. Zij voelden al de meerwaarde voor hun kind. Ik ga echter geen kinderyoga/beweeglessen meer geven aan kleine groepjes. We bereiken meer via scholen!)