Nervus Vagus Workshop


De Nervus Vagus is een zwervende hersenzenuw. Deze zenuw heeft oa contact met je ogen, oren, hart, middenrif en de organen in je buik. Deze zenuw is continu bezig met scannen of je veilig bent of in gevaar. Het maakte in 500 miljoen jaar een ontwikkeling door waar ik meer over vertel in de workshop. Kennis hiervan is fijn, het maakt duidelijk waarom mensen reageren zoals ze doen: bevriezen of vechten of vluchten bij stress bijvoorbeeld. 

Als je hier kennis van hebt wordt je je meer bewust van hoe het werkt bij jou. Dan kan je evt signalen herkennen die je lijf je geeft. Fijn als je dan handvatten hebt om je lijf en je systeem weer tot rust te brengen. Die rust is namelijk niet meer zo gewoon als lang geleden. Velen van ons staan te vaak onder druk, of er is ooit iets gebeurt (trauma) waardoor je systeem chronisch overprikkeld is. We kunnen hier samen aan werken, door je lijf signalen van veiligheid te geven. In de workshop leer je er een heel aantal. Zo heb je thuis iets om op terug te vallen.  We oefenen samen, je zult ontspanning ervaren. Als je vaker oefent zal je merken dat er veel kan verbeteren in je leven. 

 

Jouw investering in jouw welzijn: 30 euro 

Natuurlijk is een kopje thee/water en iets lekkers in begrepen. Er is veel persoonlijke aandacht, want deze workshop is voor max 5 personen. Misschien fijn om samen met een vriend/vriendin te komen doen! Alle materialen liggen voor je klaar. 

zaterdag 29 Juni 10-12.15 uur. Nog 4 matjes

Review:

Wat een leuke, inspirerende en informatieve workshop. Met o.a. ademhalingsoefeningen en een creatieve opdracht. Dank je wel Rianne hoe jij met aandacht en zorg deze workshop hebt ingevuld en verzorgd. De persoonlijk getrokken kaart aan het einde was een mooie afsluiting. De oefeningen die we gedaan hebben pas ik thuis ook toe. Tot een volgende keer. Ria.