Yoga Nidra

 

Hoe zou dat voor jou zijn? Dat je naar yoga gaat en dat je de helft van de tijd gewoon mag liggen, niets hoeft te doen? Zou je het kunnen?

Zou je het mogen van jezelf?

Soms nog niet zo gemakkelijk om jezelf "uit" te mogen zetten.

Misschien is het daarom zo dat ik de les dus eerst begin met een meditatie, om te merken of je tot rust kunt komen. Alle aandacht bij jezelf te brengen. Om daarna wat yoga te doen, rustig op jouw manier en tempo om dan lekker te gaan liggen.

Wil je 's avonds de "Uit"knop kunnen vinden zal je ook overdag jezelf af en toe even stil moeten zetten. Je lijf moet die knop makkelijk kunnen vinden en niet overwoekerd raken met al onze gedachtespinsels. Want zeg nou zelf...als je die de gang laat gaan blijven de webben groeien, blijven gedachten met ons op de loop gaan.

Dus leren mediteren...kort, kan al veel doen, voelen wat er in je lijf gebeurt, lichaamsbewustzijn, is ook goed om te oefenen en dan jezelf toestaan om te liggen en niets te doen. Een ware kunst!

 

Helemaal niets doen is trouwens niet helemaal waar...je lijf ligt zo stil mogelijk. Je geeft als het ware je lijf daardoor het seintje dat het in slaap mag vallen. Maar dat doen we niet!

We houden de hersenen bezig. Je luistert namelijk naar mijn stem die je bewust maakt van je lijf, van je adem. Je visualiseert, fantaseert, creëert mooie beelden. Je droomt erbij weg en toch blijf je alert en wakker. 

Dan zul je merken dat mijn stem af en toe heel ver weg is, dat je misschien wel even in slaap valt en weer wakker bent. Zo kom je in een bepaalde staat van wakker zijn en slapen...net daar tussen...en dat is precies wat we zoeken. Daar valt een diepe ontspanning te ervaren. 

Deze diepe ontspanning staat gelijk aan een paar uur slaap.

 

Dus kom eens Yoga Nidra ervaren als je merkt dat je UITKNOP niet meer te vinden is, je de slaap moeilijk vindt. Als je slaap te kort bent gekomen de laatste tijd door wat voor reden dan ook. Als je een kort lontje hebt. Als je graag wil oefenen om overdag al eens de uitknop aan te zetten. Als je meer lichaamsbewustzijn kunt gebruiken omdat het wel lijkt dat je alleen een (pieker)hoofd hebt. Omdat je altijd druk bent en het jezelf gunt om diep te ontspannen. Omdat je weet dat het goed voor je is!

 

Ook voor jongeren van 18+ zijn er nu speciale avonden!

Zie de agenda of de pagina over yoga nidra.