campingyoga

Wat een succes blijkt kinderyoga te zijn op camping De Lemeler Esch!

 

Elke week, 8 weken lang wordt er door de camping gratis kinderyoga aangeboden aan de kinderen op de camping. Ja, wel even aanmelden en ja een maximum van 15 kinderen....het bleek dat er vaak nee gezegd moest worden met als gevolg dat de kaartjes voor de week er op al weer snel gingen. Soms kwam ik en dan waren er voor de week erna al weer 8 kaartjes weg....hoe leuk is het om te merken dat kinderyoga zo populair is op de camping!

In korte gesprekjes hoorde ik kinderen vertellen dat ze wel eens yoga hadden gedaan op de bso of op school, of dat ze massage doen in de klas...daar word ik dan reuze blij van! "Wat zit jij op een goede school/bso!" ;)

Ook vertelde een vader dat zijn dochter graag op kinderyoga wil, dat zij nog twijfelden maar dat ze het nu mooi kon uitproberen op de camping. Toen ik hoorde dat ze in Enschede wonen kon ik ze gelijk doorverwijzen naar een topper van een kinderyoga juf! Zo leuk om te kunnen doen!

De lessen van een uur vlogen voorbij, meestal waren er toch wat meer kinderen dan 15...tja zeg maar eens nee en een paar meer of minder maakt ook niet zoveel uit. Altijd iemand van het recreatieteam erbij als vast aanspreekpunt voor de kinderen en ik mocht fijn de les geven, meespelen en uitdagen...heerlijk.

Sommige ouders bleven in de buurt, een enkeling deed even mee met iets om het kind veiligheid te bieden, er was zelfs applaus na een les van de ouders. Ik vind het fijn dat op deze manier de ouders goed konden mee krijgen wat kinderyoga inhoudt en ik hoop dat na de zomervakantie op veel plekken in Nederland meer kinderen yoga komen doen....inclusief in Raalte...daar word ik natuurlijk ook blij van :)

 

Niet alle lessen werden door mij gegeven, ook Ina van Yokicoe uit Coevorden deed 4 lessen. Fijn dat we dat samen konden delen en aanvullen.

Ik wil de camping complimenteren met hun programma voor kinderen: als natuurcamping organiseren ze veel in de natuur en dat ze yoga kozen dit jaar als aanvulling...dat is super.

Ook voor volwassenen is er yoga te doen op de camping maar dan als yogacamp door yoga Ommen georganiseerd. Irene Vos weet daar iets fantastisch neer te zetten samen met Holy Basil die de catering verzorgt en Masashi voor massages....wat wil een mens nog meer tijdens de vakantie!