Yoga Nidra


Yoga ervaring is echt niet nodig in dit uur. Heel laagdrempelig en vooral zachte yoga voor een half uur en dan als afsluiting van de les de Yoga Nidra. De meeste mensen komen vooral daarvoor :).

 

Zachte yoga om je lijf te strekken, ruimte te maken, te voelen wat je lijf je aangeeft, leren luisteren naar jezelf en jouw grenzen. Ademen met aandacht, soms met een speciale oefening. Aandacht ook voor je lijf met soms een massagevorm die je bij jezelf kunt uitvoeren. Elementen van stoelyoga, do-in yoga, yin yoga en allerlei andere soorten yoga komen terug in mijn eigen gemaakte mix.

Samen kijken we wat wel en wat niet kan. Alles op jouw manier, tot jouw grens, met jouw mogelijkheden. Echt de bedoeling om te rekken en strekken, maar vooral te ontspannen....het mag!

 

Yoga Nidra: In zo'n 20/25 minuten neem ik je mee de ontspanning in, een geleide meditatie waardoor je in een heel diepe staat van ontspanning geraakt. Het kan gelijk staan aan zo'n 3 uur slaap. Jij ligt lekker onder een dekentje, op je rug met of zonder kussens als steun. Je volgt mijn stem en zo maak je een reis door je lichaam, ervaar je je lijf, leer je met afstand kijken en loslaten. 

De les eindigt met lekker weer bijkomen. Het kopje thee komt voorlopig te vervallen, we zullen zien wanneer we dat weer invoeren.

 

Mensen die last hebben van overgangsklachten, burn-out, angsten, slapeloze nachten door bijv kleine kinderen, piekeren etc kunnen veel baat hebben bij het beoefenen van Yoga Nidra. 

 

Je komt in loszittende kleding waarin je makkelijk beweegt en je neemt een yogamatje en een (fleece)deken mee.  Warme sokken en evt vestje voor de eindontspanning,. Wil je je eigen kussen meenemen...dat mag!

Van mij ligt er een deken voor onder je mat en een meditatiekussen in extra sloop (eigen sloop mag ook)

 

Dit wordt voorlopig alleen op dinsdagavond gegeven. De groep is momenteel vol, maar af en toe is er een afzegging en kan je een les meedoen. Zo af en toe een uurtje is als een cadeautje aan jezelf!

 

Handen reinigen bij binnenkomst, elkaar de ruimte geven op de trap, bij de kapstok en in de ruimte zelf. Je loopt naar het plekje meest achteraan en vult zo de ruimte op. De laatste die binnenkomt zal als eerste weer gaan. 

In de ruimte staat een apparaat met HEPA filter, UV-C licht en ionisator. Zo hoop ik bij te dragen aan ieders gezondheid.

 

Vrijdag 21 jan een speciale les voor 16-24 jarigen (ongeveer ;)) half 8 tot half 9, 3 euro pp, max 4 mensen.