online Yoga Nidra


 

Yoga ervaring is echt niet nodig in dit uur. Heel laagdrempelig en vooral zachte yoga voor een half uur en dan als afsluiting van de les de Yoga Nidra. De meeste mensen komen vooral daarvoor :).

 

Zachte yoga om je lijf te strekken, ruimte te maken, te voelen wat je lijf je aangeeft, leren luisteren naar jezelf en jouw grenzen. Ademen met aandacht, soms met een speciale oefening. Aandacht ook voor je lijf met soms een massagevorm die je bij jezelf kunt uitvoeren. Elementen van stoelyoga, do-in yoga, yin yoga en allerlei andere soorten yoga komen terug in mijn eigen gemaakte mix.

Samen kijken we wat wel en wat niet kan. Alles op jouw manier, tot jouw grens, met jouw mogelijkheden. Echt de bedoeling om te rekken en strekken, maar vooral te ontspannen....het mag!

 

Yoga Nidra: In zo'n 20/25 minuten neem ik je mee de ontspanning in, een geleide meditatie waardoor je in een heel diepe staat van ontspanning geraakt. Het kan gelijk staan aan zo'n 3 uur slaap. Jij ligt lekker op een schapenvacht, op je rug met of zonder kussens als steun. Je volgt mijn stem en zo maak je een reis door je lichaam, ervaar je je lijf, leer je met afstand kijken en loslaten. 

De les eindigt met lekker weer bijkomen en een kopje thee.

 

Mensen die last hebben van overgangsklachten, burn-out, angsten, slapeloze nachten door bijv kleine kinderen, piekeren etc kunnen veel baat hebben bij het beoefenen van Yoga Nidra. 

 

(Je komt in loszittende kleding waarin je makkelijk beweegt en je neemt eventueel warme sokken en een vestje mee voor de eindontspanning, al heb ik ook lekkere fleecedekens om onder te liggen. Wil je je eigen kussen meenemen...dat mag!)

 

De lessen worden voorlopig gegeven via een facebook live in een besloten groep. Op 20 mei en 17 juni kan je live meedoen. De lessen blijven tot de volgende les staan in de groep.

Je kan de les doen door je aan te melden voor de besloten groep. Je betaalt 7,50 en kan dus de les doen op jouw moment of live meedoen. Ondertussen heb je die week ook de keuze om yinlessen uit de groep te doen of de korte lesjes die er ook in staan. 

De keuze is dus reuze!

Wil je ook elke week de yin en nidra volgen kan je voor 4 weken lid worden van de groep voor 27,50 euro.