Yoga Nidra


Yoga ervaring is echt niet nodig in dit uur. Heel laagdrempelig en vooral zachte yoga voor een half uur en dan als afsluiting van de les de Yoga Nidra. De meeste mensen komen vooral daarvoor :).

 

Zachte yoga om je lijf te strekken, ruimte te maken, te voelen wat je lijf je aangeeft, leren luisteren naar jezelf en jouw grenzen. Ademen met aandacht, soms met een speciale oefening. Aandacht ook voor je lijf met soms een massagevorm die je bij jezelf kunt uitvoeren. 

 

Samen kijken we wat wel en wat niet kan. Alles op jouw manier, tot jouw grens, met jouw mogelijkheden. Echt de bedoeling om te rekken en strekken, maar vooral te ontspannen....het mag!

 

Yoga Nidra: In zo'n 20/25 minuten neem ik je mee de ontspanning in, een soort geleide meditatie waardoor je in een heel diepe staat van ontspanning geraakt. Het kan gelijk staan aan zo'n 3 uur slaap. Jij ligt lekker onder een dekentje, op je rug met of zonder kussens als steun. Je volgt mijn stem en zo maak je een reis door je lichaam, ervaar je je lijf, adem je bewust, neem je afstand en kan je loslaten. Bij een nidra werk je op je onderbewuste.

De les eindigt met lekker weer bijkomen.

 

Op dit moment worden de nidra lessen 1x per maand aangeboden op de donderdagavond. Zie Agenda!

 

Mensen die last hebben van overgangsklachten, burn-out, angsten, slapeloze nachten door bijv kleine kinderen, piekeren etc kunnen veel baat hebben bij het beoefenen van Yoga Nidra. 

 

Je komt in loszittende kleding waarin je makkelijk beweegt, materialen zijn aanwezig maar een eigen mat en/of deken meenemen is prima.  Warme sokken en evt vestje voor de eindontspanning zijn fijn.