Bouwen aan Veerkracht Online


Dit is een besloten groep op Facebook met filmpjes. Op elk moment te doen dat het jou uitkomt. Een beetje discipline heb je wel nodig of innerlijke motivatie!

 

Het is bedoeld voor mensen die ergens van willen herstellen; een burnout, corona, of depressie bijvoorbeeld. 

 

Het is een programma te volgen in een besloten Facebook groep. De groep heet "Bouwen aan Veerkracht".

In de groep vind je filmpjes met ademoefeningen, meditaties, yoga nidra's en yogaoefeningen.

 

De ademoefeningen zijn genummerd, je  kan zo dus evt de volgorde aanhouden. Zo word je je steeds meer bewust van jouw adem, hoe je het kunt sturen, hoe je kunt observeren, hoe je kunt trainen. Het kan je helpen om evt paniek te verminderen, om energie op te bouwen, om het malen, het negatieve denken om te zetten in rust.

Soms is er zoveel spanning in je lijf, dat je dat kan tegenwerken bij herstel. Om die spanning te laten wegvloeien kan je yogahoudingen doen, ademoefeningen of mediteren. Dat alles is ook te vinden in de groep. 

Er is ook yoga Nidra te vinden. Dit is voor veel mensen nog onbekend. Je kunt Nidra grofweg vergelijken met een bodyscan uit de mindfulness, of met een geleide meditatie.

Je gaat rustig liggen, comfortabel, met een dekentje over je voor de warmte, met kussens of zonder. Mijn stem neemt je dan mee op reis door je lijf, langs je adem voor bewustwording en we visualiseren. Daarbij gebruiken we deze diepe ontspannen staat waarin je lichaam slaapt terwijl jouw mind helder en alert is om een verandering in je patronen aan te brengen. Je kiest een positieve zin als: Ik ben gezond, ik ben energiek, alles is goed. Zo werk je in rust aan je eigen herstel, totaal bewust van je lijf, op een positieve manier. 

Soms vallen mensen in slaap, dat is niet de bedoeling, maar zeker een mogelijkheid. Ik raad je aan om evt een wekkertje te zetten. Je zult merken dat je heerlijk kunt slapen of als je de nidra overdag doet, dat je energie meer in balans is. Heb je slaapproblemen dan zal het helpen om weer balans te brengen in je slaappatroon. Beter slapen oefen je overdag door dan de rustknop heel bewust in te drukken!

Ik wens dat, naast hulp die je hopelijk al zocht, deze groep je helpt bij het vinden van ontspanning, beter ademen, meer energie, herstel van dat wat je nu in de weg zit. 

 

Ik ben getriggerd door de verhalen van mensen die zolang ziek zijn na Corona. Ik liet een aantal mensen een gratis Nidra doen. Twee mensen waren daarmee al bekend, een derde persoon helemaal niet. Zij had ernstige slaapproblemen en deed de nidra op een ochtend,. Daarna sliep ze de hele dag en ook de nacht weer. De volgende dag ging het wat beter met haar. Goed slapen is natuurlijk super fijn!

 

Zelf heb ik periodes gekend van depressie, angsten en burnout. Dat is de reden waardoor ik yoga ben gaan doen, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik nu zo graag yoga geef.  Ik help anderen graag en hoop dat dit programma daar aan bij kan dragen. Ik wens je gezondheid!

JE KUNT OP ELK MOMENT INSTAPPEN EN JE KUNT DUS OP ELK MOMENT DAT HET JOU UITKOMT GEBRUIK MAKEN VAN DE FILMPJES, ZO VAAK ALS JE WIL. JE BETAALT HIERVOOR PER MAAND 12,50. DIT IS NATUURLIJK EEN KOOPJE...STEL DAT JE WEKELIJKS EEN AANTAL OEFENINGEN DOET DAN KOST JE DAT MAAR 3 EURO PER WEEK. 

 

Je hebt dus een account nodig op Facebook.

Wat betreft de privacy: in de groep kan je zien wie er nog meer deelneemt en zij zien ook jou als lid. Buiten de groep kan niemand iets zien.