De eerste lessen in de Veerkracht-studio!

Eigenlijk heb ik er niet eens zo lang van gedroomd...want zeg nou zelf in februari 2015 begon ik met de opleiding tot kinderyogadocent... op 14 januari 2015 wist ik nog niet eens dat het dat zou worden.

Als je voelt dat je goed zit, dat er plezier is en dat er iets op zijn plek valt...wat dat iets dan ook mag zijn, want dat is moeilijk te beschrijven, kunnen dingen ineens snel gaan.

En zo was er dus op 14 januari 2017 een opening van een nieuwe yogastudio in Raalte. Speciaal voor kinderen en tieners! Maar ook zeker een fijne ruimte voor het geven van de babymassagecursussen en voor mijn dochter een studio voor haar fotografie!

 

Woensdag waren daar dan 3 jongens en een moeder. Zo grappig hoe dingen gaan: alleen maar jongens dit keer en een moeder met zoon die het leuk vonden om samen mee te doen. Een moeder met dochter die graag wilden meedoen bleken het niet te kunnen halen dit keer.

De les was leuk, veel beweging en wat snelheid maar ook zeker rustmomenten. Rustmomenten die voor de één wat lastig waren en voor de ander fijn, maar voor iedereen welkom. We keken met een kijkertje, waardoor je iets kleins misschien wel 30x zag...en als je er dan mee draaide werd het helemaal prachtig. De jongens vonden het mooi om naar elkaars haar te kijken, een lampje was mooi en een kaarsje ook zeker. Tekenen naar afloop was gezellig, ik weet nu weer van alles over Minecraft en Pokemon ;). Het koekje was misschien nog wel het fijnst na afloop. Voor mij is het nu weer spannend...wat vonden ze....komen ze terug voor de vervolglessen...komen er nog andere kinderen bij want er is zeker nog plek.

 

De tieneryogagroep is een vast clubje, zo waren er 4 aanmeldingen waarvan 1 zich toch terugtrok:" yoga is superleuk, maar ik sport al 3 avonden in de week". Keuzes maken dus. Met 3 meiden en 4 grote fitnessballen was er genoeg ruimte voor het experimenteren met de bal. De boot, kaars en glijbaanhoudingen met bal, het achterover laten zakken en je rug mooi rond over de bal...kan je hoofd ook nog verder mee naar achteren....proberen...aanvoelen in je lijf...en ja: ook nog ademen!

Heel fijn voor mij dat dit een vast clubje is dat met veel plezier de lessen volgt!

 

Vrijdag de 27e begint de babymassagecursus. 2 Moeders die elkaar kennen van de zwangerschapsgym wilden héél graag samen deze lessen volgen. Alles geregeld en afgesproken. Maar soms komt er wat tussen...1 van de kindjes blijkt steeds meer last te krijgen van eczeem. Nou kan ik daar zeker op inspelen met speciale technieken, maar ouders en verpleegkundigen willen eerst starten met de behandeling. Ik snap het en hoop dat het snel beter mag gaan met de huid van dit kindje.

Je huid geeft vaak precies aan wat er speelt in het lijf. Eventuele onrust kan zich zo naar buiten werken. Masseren kan dan best een oplossing zijn, maar als de huid er van stuk gaat is dat niet oké. Je kan wel leren hoe je je handen op het lijf kunt leggen om zo toch rust te brengen, te laten voelen dat je er bent, dat je het kindje ziet, je liefde groot is voor jouw wondertje. Er is ook een manier van masseren waarop je je kindje niet eens aanraakt. Je werkt dan zo'n 2 cm boven de huid met jouw warmte en energie. Wel van belang om dan zelf wel rust te voelen in jouw lijf als papa of mama. Je wil je eigen onrust natuurlijk niet doorgeven. En wat ook heel lekker kan zijn: masseren met een deegballetje: lekker koud uit de koelkast brengt het direct verlichting. De olie in het deeg houdt de huid soepel en het deeg neemt ondertussen evt schilfertjes van de huid op. 1 op 1 aandacht is zo belangrijk....zeker bij onrust.

 

Er lopen op dit moment nog wat andere zaken die wellicht binnenkort duidelijkheid krijgen: lessen op scholen, babymassage bij een veel te vroeg geboren kindje.

Ik kan absoluut concluderen dat het werk dat mij koos vol uitdagingen zit en ik merk dat ik ze graag aanga.

 

Gewoon omdat ik er vreselijk van kan genieten als het dan allemaal lukt, kinderen/mensen genieten en blij zijn na een les bij mij. Mocht jij ook graag de lessen komen ervaren bij Veerkracht-kinderyoga....laat het mij weten!