Doorzetten!

Gisteren had ik weer een gesprek met mijn coach op het gebied van ondernemen....want tja, dat is toch nieuw voor mij na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben. Afgelopen jaar is er veel gebeurd en hard gewerkt en nu komt het moment dat ik graag vruchten wil plukken....alleen het is nog niet zo'n uitbundige oogsttijd als dat ik in mijn dromen had voorzien :)

Dus komt het aan op doorzetten en discipline zei mijn coach...mooi verbeeld met wat gegevens en tekeningetjes van opwaartse parabolen. 

Maar af en toe even stilstaan en terugkijken op welke vruchten er dan wel te plukken waren is ook fijn....bedankt dus voor het kleine griepaanvalletje van gisteren....het zet je stil, het maakt je even klein en zielig, je wordt verwend met thee en beschuit en je kinderen die steeds vragen hoe het met je is en of je nog wat nodig hebt...heel fijn! 

Vruchten die er te plukken zijn...hoe groot of hoe klein...hoe veel of hoe weinig...alles heeft te maken naar hoe je er naar kijkt...of je tijd neemt om er naar te kijken. Die tijd die kreeg ik en bij deze dus mijn blog getiteld doorzetten, maar wel op basis van dankbaarheid voor de vruchten die er al zijn...dat is de basis voor het doorzetten en niet het persé willen slagen in dat wat ik mij voornam.

 

Zo waren er 8 kinderen in de eerste cyclus die elke week weer trouw kwamen en met veel kracht, balans, plezier en ontspanning weer naar huis gingen.

Zo waren er 7 weken vol met groep 2 en 3 kinderen, wisselend van personen, altijd in vrije wil omdat ze mochten kiezen...dat is toch fantastisch!

Zo zijn er nu weer 5 kinderen van de bso en een moeder en dochter die 8 weken mee doen...nieuwe uitdaging op mijn pad....uitbreiding van de fruitmand!

En natuurlijk de uitdaging die ik zelf zocht...de tieners. Zo blij dat er 2 meiden zijn die het avontuur met mij aan wilden gaan...

 

Doorzetten...dat is wat ik doe op basis van deze successen...verder dromen hoort daar ook bij....een eigen ruimte, volle groepen, vele scholen of bso's waar ik lessen mag geven...

En dat alles met maar 1 doel: kinderen kennis laten maken met yoga, ze de keus geven om daarna te kiezen voor deze activiteit van uit het gevoel dat het je goed doet (en anders nog even niet :) )Dat het je goed doet omdat je meer bewust bent van je eigen lijf, dat je eigen keuzes kunt maken voor dat wat goed voelt in je hart en niet omdat je het bedenkt in je hoofd. Dat je prikkels van buiten kunt handelen omdat je in jezelf altijd weer de rust en de stilte kunt opzoeken. Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan....letterlijk en figuurlijk dus!