Blog: Een nieuw jaar!

Een nieuw jaar...een leeg nog in te vullen blad...wat gaat het brengen en welke invulling ga ik er aan geven. Zoveel mogelijkheden eigenlijk. Hoe leuk is het om dit te ervaren na jaren waarin ik maar doorging op een ingeslagen weg. Nu is de weg vrij te kiezen en ben ik benieuwd om te zien wie ik onderweg zal ontmoeten, wat we voor elkaar kunnen betekenen. Verbindingen leggen...bruggetjes, afslagen, rotondes en opnieuw mogen kiezen, misschien een aquaduct waarin ik weer even wat dieper ga...Ik ben nieuwsgierig, leergierig en dat is een bijzonder fijn gevoel!

 

De energie die nu stroomt is er één die naar mijn idee geboren wordt vanuit het basisgevoel Dankbaarheid. En dat is dus een belangrijk thema voor mij. In de tieneryoga ga ik daar dan ook graag iets meedoen. Het is iets wat iedereen zou kunnen doen, wat sommigen ook echt al gedaan hebben of nu doen...'s avonds even stilstaan bij de fijne dingen van de dag. Waar ben je dankbaar voor; een complimentje dat je kreeg of juist gaf, het zonnetje in je gezicht, gezellig met het gezin samen eten, je vriendin die altijd met je mee fietst naar school, een mooi cijfer waar je hard voor werkte, de regen die net stopte toen je naar huis moest fietsen, een koopje in de supermarkt...och het kan van alles zijn...Schrijf het eens op en je zult zien...op een gegeven moment wordt het moeilijk kiezen en blijkt dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. En dan zul je ook merken dat alles om je heen meer helder lijkt te zijn, dat je mensen anders gaat bezien, minder oordeelt. Het leven lijkt lichter te zijn...het leven is dan zoals het hoort te zijn....het leven is dan zeker wat jij verdient!

Probeer jij het ook? Ik gun het je!

Reactie schrijven

Commentaren: 0