Ver-schillen

Zo'n eerste les met een paar kinderen is vaak rustig en wordt er goed en soms ook gewenst meegedaan. Een tweede les zie je het buitenste schilletje soms al wat breken....de ware aard komt al meer en meer naar buiten.

Sommige kinderen blijken dan enorm veel energie te hebben...springen en vallen, gek doen...lachen...alles moet er dan even uit. Tegen het einde van de les bij de ontspanning is het dan soms lastig om de rust in jezelf te vinden....toch maar even doorzetten en vaak zie je kinderen dan toch overgeven aan de ontspanning. Soms ook niet...dan blijft het bewegen en friemelen, ogen open en maar rond kijken wat er allemaal gebeurd. Met die energie gaan ze dan ook naar buiten en naar huis. Moeders vertellen ook wel dat pas 's avonds de verhalen over de yogales komen..."oh ja...we hadden het over...". En dan mogen ouders ineens ook een massage ontvangen en worden een aantal yogahoudingen voorgedaan. 

Andere kinderen blijven heel goed en serieus meedoen....willen het allemaal heel goed nadoen, kunnen ook heel stil zitten met de ogen dicht. Zijn echt rustig bij de eindontspanning...van hen zou ik wel eens graag willen weten wat er binnen hun schilletje gebeurd...vast een hoop :)

 

Hoe een kind ook is, hoe het de les ook beleeft...allemaal op haar/zijn eigen manier...allemaal ver-schillend in welk tempo dan ook....dat is wat ik mooi vind om te zien en te beleven in de lessen die ik geef!

Reactie schrijven

Commentaren: 0