We zijn weer begonnen!

Het nieuwe schooljaar heeft al weer een start gemaakt. Misschien had je zin, misschien vond je het spannend, misschien was je gelijk weer gewend, misschien duurt het bij jou wat langer. Allemaal prima, niet iedereen is gelijk.

 

Dat maakt yogales geven juist zo fijn...in de kleine groepen is veel ruimte voor eigenheid, je zelf zijn. Of je nu even wilt springen aan het begin van de les van matje naar matje....omdat er zoveel energie borrelt na een schooldag, of dat je juist even stil wil zitten op je mat om de dag even aan je voorbij te laten trekken...het kan allemaal.

 

Uiteindelijk zie ik kinderen in de les hun rust vinden op hun eigen manier en gaan ze stuk voor stuk ontspannen naar huis. Na een paar weken zie ik de springers niet meer springen...er is zoveel meer rust al in hun lijf dat het niet meer nodig is....hoe mooi is dat!

 

De tienerles van afgelopen vrijdag bracht 3 mooie meiden voor mijn neus. Ieder met hun eigen karakters, ieder met hun eigen ervaringen maar stuk voor stuk lieve, zorgzame meiden en dat ze sterk zijn gaan ze nog wel ontdekken...het zit er allemaal al in!

 

Vanmiddag ontmoet ik weer nieuwe kinderen in kinderyogales: toch weer even spannend....voor hen en voor mij. Elkaar weer even aftasten en kijken wat nodig is om er voor ieder een fijne les van te maken. Ik ben benieuwd en stel mij open....zo komt elk kind bij mij binnen en kan ik genieten van de pure energie die er is.

 

Graag spreek ik mijn wens uit om dit komende schooljaar weer veel baby's/kinderen/tieners en ouders te mogen ontmoeten, ze les te mogen geven na schooltijd, of onder schooltijd. Aan alles is te merken dat er steeds meer oog komt voor de noodzaak tot ontspannen, tot ontprikkelen, tot weer lekker in slaap kunnen vallen, tot aandacht voor houding en beweging, tot leren sterk in je schoenen te staan, tot weten wie je bent en daarnaar te handelen en yoga kan daar zeker een mooie rol in spelen!

Tot YOGAuw!