Blog: Het jaar 2015...veel veranderingen!

Het jaar 2015 bracht veel veranderingen!

Zo stopte ik met lesgeven op basisscholen en startte ik met de opleiding tot kinderyogadocent. Wat een fijne dagen waren de dagen in Almere. Ik mocht zelf weer spelen, ervaren en leren. 

Stage lopen deed ik op basisschool de Korenbloem te Raalte in groep 3 en 7. Wat was het leuk om met de kinderen samen avonturen te beleven in het speellokaal waar we deden alsof we in de speeltuin waren. Ook een les rondom massage werd super goed ontvangen door de kinderen. 

Groep 7 leerlingen mochten kiezen of ze mee wilden doen met de les en na een korte uitleg en warming-up gingen ze allemaal mee. :)

Na de zomervakantie startte mijn eerste groep van 8 kinderen op de maandagmiddag. 8 Lessen lang gingen ze met elkaar op avontuur. Het waren kinderen die zich op hadden gegeven aangevuld met kinderen van de Boemerang, een bso in Raalte. Zo had ik een volle groep, een gratis ruimte voor de lessen en zo hadden een aantal kinderen van de bso een leuk uur...win-win...altijd leuk!

Groot was mijn blijdschap toen bleek dat ik op de Bongerd in Wijhe 7 weken lang groep 2 en 3 leerlingen les mocht geven. Alle groep 3 kinderen deden 2 keer mee en daarna was de keus aan hen. Leuk om te zien dat er steeds zo'n 12 en zelfs de laatste keer 15 kinderen meededen. Vele blije kinderen gezien, mooie opmerkingen gehoord, en enthousiaste ouders die het leuk vonden dat hun kinderen deze keuze konden maken op school. Veel ouders hebben 's avonds thuis nog een fijne massage mogen ontvangen. :)

Ondertussen leerde ik nog zo veel meer....logo, flyers, posters, website ....alles moest ontworpen en gemaakt worden. Bij sommige dingen kreeg ik hulp en andere dingen vond ik erg leuk om zelf te ontdekken. Een btw nummer aanvragen, aangifte doen elk kwartaal. Facturen maken, de lessen natuurlijk voorbereiden en bedenken. Jezelf en dat wat je zo leuk vindt presenteren in gesprekken op scholen. Te veel om op te noemen! 

Ik hoop in 2016 nog veel meer nieuwe dingen te leren, op veel scholen te mogen komen lesgeven...gewoon omdat het oh zo belangrijk is dat kinderen niet alleen maar cognitief bezig zijn, maar vooral ook mogen spelen, visualiseren, creatief zijn, samen ontdekken, sociale vaardigheden oefenen en leren dat zijzelf zo belangrijk zijn! Leren om je eigen grenzen te ervaren, er naar te luisteren en evt. te verleggen.

Maar ook dat kinderen zelf bij mij op les zullen komen, om veren te behalen die aantonen dat ze steeds beter leren om te ontspannen, beter leren focussen/concentreren, rust kunnen vinden in tijden van spanning en natuurlijk gewoon lol hebben tijdens een uur yoga!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0