Tuin Yoga


Heerlijk: yoga buiten, geluiden van de natuur, net buiten Raalte, even weg van alles...tijd voor jou. Een tuin met een hoge heg, een paar bomen, een beschutte plek.

Tijd om te herstellen, te oefenen met spanning en ontspanning, helemaal bewust van je lijf en dat wat daar is te voelen. Durf je?

Dit zijn lessen speciaal voor mensen met een dreigend overspannen zijn/burn-out, met een burn-out of net herstellende van een burn-out. 

 

Ik weet dat je vaak geen zin hebt, er tegenop ziet, je te moe kunt voelen voor wat dan ook als je in dat proces van burn-out zit. Toch heb ik ook ervaren hoe goed het kan zijn om in beweging te komen: letterlijk en figuurlijk. Als je lijf beweegt (en in mijn lessen is dat zacht en langzaam) dan gebeurt er meer! Je lijf en je mind, je geest hebben zoveel raakvlakken en invloed op elkaar. Het gaat je werkelijk helpen in het verander traject dat een burn-out nou eenmaal is. 

 

De lessen zullen helpen in:

  • je acceptatie proces
  • van eerder herkennen dat je lijf zegt: ho, te veel spanning, te veel gevraagd, grens bereikt
  • de ontspanning zelf bewust te kunnen opzoeken en vinden
  • het jezelf toestaan om te mogen rusten omdat je gaat merken hoe goed dat voor je werkt
  • het maken van de juiste keuzes
  • beter slapen, minder piekeren waarschijnlijk ook
  • orde in de chaos, meer energie, betere concentratie, voeten stevig op de grond, weten wat je wil....ik hoop dat je op velerlei gebieden gaat merken wat het voor je gaat doen! 

Yoga kan enorm helend werken. Aandacht voor adem, mindfulness, body scans...het zit er allemaal in. 

Tijdens deze lessen breekt de zomer aan. Een periode waarin de ontspanning vaak net iets makkelijker te vinden is. De warmte helpt mee, de zon helpt mee. Ik geloof er in dat deze serie zo een mooie timing heeft om veel meer te kunnen genieten van een ontspannen zomer waarin jij steeds duidelijker krijgt wat en hoe je het wil.

 

Het is een pakket van 5 lessen. Je betaalt 50 euro. 

Een keer een les missen kan natuurlijk, toch bied ik het als een pakket aan dat je in 1x betaalt, omdat het soms ook goed en stimulerend is een stok achter de deur te hebben. Het is een groep met lotgenoten. Herkenning, je zelf erkenning geven kan ook helpend zijn. 

De lessen duren 1 uur en 15 minuten en starten om 19 uur. 

Ik wil je vragen een schriftje en een pen mee te nemen. Het kan fijn zijn om bij de start van de les en aan het eind van de les even wat te noteren. 

Bij aanmelden hoor je waar de lessen worden gehouden. Het is net buiten Raalte-Noord.