Allemachtig Veerkrachtig

Lessen in Gedachtenkracht

voor kinderen van groep 5 en 6


 

De training bestaat uit 4 lessen opgebouwd rondom het spel: Ik denk mij sterk!

Dit spel bestaat uit kaartjes met tekeningen gemaakt door kinderen en op de achterkant staan helpende gedachten. In elke les zitten 2 oefeningen rondom deze kaartjes.

De lessen worden zo opgebouwd dat de helpende gedachten eerst worden ervaren als iets dat je misschien al wel eens gebruikt of helemaal nooit. Wat gebeurt er met je als je ze hardop uitspreekt….wat denk je dan, wat voel je dan, wat doe je dan.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat kinderen leren hun eigen niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten met de passende lichaamshouding daarbij. We spelen dit in de laatste les uit in kleine toneelstukjes. Zo laten we het zien, we voelen het verschil en moedigen elkaar aan.

 

Daarnaast gebruik ik yogaoefeningen voor het opbouwen van kracht in buik en rug zodat je jezelf stevig voelt en stevig staat. Een uitdagende oefening die ze zelf uitzoeken wordt gebruikt in de lessen om te oefenen en natuurlijk hoop ik dat deze oefening ook thuis opgepakt wordt zodat in de laatste les er ook echt vooruitgang is te zien en te voelen. Werken aan iets om je uiteindelijk heel trots te kunnen voelen is een mooie ervaring.

 

In de les wordt ook het boek Gedachte-Kracht gebruikt. Een heel leuk boek waarin op verschillende manieren het ombuigen van nare, vervelende gedachten wordt uitgelegd naar helpende gedachten of manieren van anders kijken naar een situatie. Byron Katie, Eckhart Tolle worden op kinderlijke wijze uitgelegd.

Alle tekeningen zijn gemaakt door de dochter van de schrijfster…mooie samenwerking!

Dit boek krijg je bij het aanmelden zodat jullie thuis het nog eens kunnen lezen wat er in de les besproken is en het later altijd nog eens teruggepakt kan worden.

 

Verder weef ik in de lessen nog wat mindfulness oefeningen, vooral aan het begin en het eind van de les, om te zorgen dat we ontspannen starten en eindigen. Elke les wordt beëindigd met een stickertje op hun eigen Verenprachtkaartje zodat na les 4 een volle kaart ontstaat: Je bent nu officieel Allemachtig Veerkrachtig!

 

De lessen draaien om: zelfbewustzijn, lichaamsbewustzijn, uitdaging, positief denken, en fantasievol en ontspannen leven. Volgens mij een mooie aanvulling op alles wat kinderen leren en oppikken om mee te nemen in je rugzakje.

 

De lessen worden gegeven door Rianne Otte: kinderyogadocent, voormalig groepsleerkracht van vooral groep 5 en 6 kinderen, altijd bezig met kinderen en zorgen dat ze lekker in hun velletje zitten, want van daaruit is het makkelijker leren, leven en ervaren. In deze training voor groep 5/6 kinderen komt veel ervaring van mij samen en daarom voelt het zo goed om dit aan te kunnen bieden!

 

In de leeftijdsgroep van groep 5/6 gebeurt namelijk weer een hoop.

Misschien heeft u dat al gemerkt thuis. In de ontwikkeling wordt weer een flinke stap gemaakt…het kinderlijke is er nog, maar de wereld wordt ineens groter en duidelijker aanwezig. Het nieuws wordt anders ervaren, er kan wat meer gepiekerd worden. Er ontstaat behoefte aan alleen tijd, maar ze kunnen zich soms ook eenzaam voelen. Misschien moet er weer een lampje aan in de kamer of in de gang bij het slapen? Misschien wordt er ineens bij vlagen weer meer geknuffeld? Of hangt er ineens een briefje op de kamerdeur: verboden toegang! Er is behoefte aan clubjes, groepjes worden gevormd…ik hoor erbij of niet, bij wie wil ik wel en bij wie wil ik niet. Het is zoeken voor ze: in de klas, buiten spelend, maar ook thuis.

Allemaal heel normale ontwikkelingen, maar wel fijn om te snappen dat dat nu zo is en ook gewoon is. Daarom deze club voor groep 5/6 kinderen...ze horen er bij, ze zijn gelijk en toch anders, ze mogen zijn wie ze zijn en we helpen elkaar een handje in het stevig voelen, je gevoel kunnen uiten en dus stevig staan in deze misschien wel wat warrige tijden.

 

De lessen worden gegeven op Het Erf 11 in Raalte.

Voor kinderen uit groep 5/6 die graag wat steviger staan, willen leren nog positiever te denken, die graag hun eigen grenzen ervaren, opzoeken, verleggen en die in een klein, veilig groepje (max 6 kinderen) tot bloei willen komen.

4 lessen 1 x per 2/3 weken op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur.

Je komt in lekker los zittende kleding en alle materialen zijn verder aanwezig.

 

Bel en/of mail voor meer info!

 

Inclusief:

·       drinken en wat lekkers

·       het boek Gedachte-Kracht voor thuis

·       een losbladig werkboekje in een bewaarmapje voor de kinderen

·       Na elke les korte info voor ouders over wat er in de les gedaan is

·       Verenpracht stickerkaartje

·       De mogelijkheid voor ouders voor een gesprek, telefonisch of mailcontact met ouders vooraf, tijdens en/of achteraf als daar behoefte aan is

 

Dit alles voor de prijs van 69 euro.