tiener/jongeren nidra


Pieker je veel? Merk je dat je het lastig vindt om je te concentreren? Vliegen de zenuwen soms alle kanten op? Voel je je niet zo zeker van jezelf? Of ben je gespannen, misschien zelfs gestresst?  Een beetje rust vinden in jezelf is een vereiste om lekker in je vel te zitten, de dingen te kunnen doen die je leuk vindt of die nou eenmaal moeten. In de maandelijkse nidralessen voor tieners van 10-14 jaar en jongeren van 15-20 jaar gaan we dat vinden. ( We gaan het in ieder geval proberen!)

 

Bij binnenkomst volgt een warming up en een yoga groet, zoals de zonnegroet of een maangroet. Je leert het vanzelf. Daarna maak je een fijne plek op je mat met kussens en schapenvacht en dekens om heerlijk warm te liggen. 

Ik vertel je hoe we reizen met aandacht. Aandacht voor de verschillende delen van je lijf, aandacht voor de beweging van de adem, aandacht voor jou, aandacht voor visualiseren, fantaseren, creëren. Je zult soms merken dat je bijna in slaap zakt, dat je iets van mijn verhaal mist misschien, maar dat geeft niets...onbewust krijg je het wel mee. En juist daar in dat stukje waar je voelt dat de slaap bijna toeslaat...daar vind je diepe ontspanning en kunnen er mooie dingen gebeuren. 

Je lijf komt in ieder geval tot rust, je hoofd ook, je vindt misschien wel dat speciale plekje in je lijf waar het stil is, waar je kunt luisteren naar jouw eigen stem. Waar je weet hoe het echt met je is en wat jij belangrijk vindt. Tof toch?

 

Nadat je lekker uitgerust weer terug bent gekomen uit je ontspanning vindt je het misschien fijn om een tekening te maken over wat je fantaseerde, of wil je gewoon een mooie tekening in kleuren, beetje droedelen,  misschien een mooie spreuk opschrijven. Er is thee of water, zachte  muziek zodat je rustig weer bijkomt. 

 

Een uur even helemaal niets, behalve jij en je lijf, je fantasie en je rust. 

Ik ont-moet je graag in deze maandelijkse lessen. 

 

 

Helaas zijn deze lessen komen te vervallen door de omstandigheden die er zijn. Als je vragen, wensen hebt dan mag je even contact zoeken. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. 

 


Wat andere tieners zeggen:

"Ik word er rustig en zelfverzekerd van, de lessen mogen wel wat langer duren. Het uur is zo voorbij."

"Ik kom graag voor nog meer lessen, het is fijn om te ontspannen."

"Ik heb ADHD maar het lukte toch om rustig te liggen bij de eindontspanning."

 

Wist je dat:

* tieners met autisme, met ADHD, met hooggevoeligheid yoga vaak heel fijn vinden? 

* er meisjes en jongens mee doen?

* er eerder tieners kwamen uit Raalte, Nieuw-Heeten, Heino, Nijverdal, Wijhe, Luttenberg, Zwolle en Mariënheem? Waar kom jij vandaan?