Bouwen aan Veerkracht (Reeks)


Kun jij wel een reset gebruiken?

 

Een reset omdat je merkt dat:

 • je immuunsysteem over hoop ligt,
 • omdat stress te lang aanwezig blijft in je lijf,
 • omdat een burn-out op de loer ligt of je herstellende bent,
 • omdat covid te veel invloed blijft houden,
 • omdat je darmen van slag zijn,
 • omdat je hooggevoelig bent en overprikkelt bent,
 • omdat somberheid te vaak de kop op steekt,
 • omdat je lijf continu 'aan' staat, 
 • je het gevoel hebt dat je op je hoede bent, alert bent en niet kunt ontspannen in veiligheid,
 • slapen lastig is,
 • piekermodus te bekend is voor jou....vul zelf maar aan.

 

In deze lessenreeks van 6 lessen en de bij behorende online groep hoop ik je te helpen bij het verkrijgen van meer Veerkracht: de kracht om snel weer te herstellen op fysiek en mentaal gebied. 

 

Misschien heb je al gesprekken met een coach of een psycholoog. Of is je dat nog een stap te ver, dan is werken aan/met het lijf is een heel fijne stap. Ook naast de gesprekken is dat een fijne combi.

Je lijf heeft je veel te vertellen. Hoe fijn is het om te leren luisteren, of weer te oefenen met luisteren naar de signalen die je adem, je hartslag, je blokkades je geven. In deze lessen maak je daar tijd voor, oefen je met je lijf zelf signalen te geven van veiligheid. Een veilig gevoel maakt dat je kan ontspannen, maar andersom werkt het ook. Je lijf helpen te ontspannen geeft dat broodnodige gevoel van veiligheid. Van daaruit kan je bouwen!

 

De serie zal een samenvoeging zijn van mijn kennis en ervaring in/met yin yoga, yoga nidra en de workshops die ik geef en gaf over de psoasspieren en je nervus vagus (een hersenzenuw). Al deze onderwerpen hebben als gezamenlijke factor dat ze zorgen voor rust en herstel in je lijf. Rust in je lijf brengt rust in de geest, in het hoofd.

 

Je komt 6 lessen volgen in de studio. Alle lessen zullen een blauwdruk hebben voor herkenning, maar ook een kleine variatie in oefeningen. Dat biedt veiligheid. 

Je kunt daarnaast thuis oefenen met de filmpjes uit de besloten groep Bouwen aan Veerkracht op Facebook. Je wordt een half jaar gratis lid. Deze groep bevat vele filmpjes met ademoefeningen, meditaties, yoga nidra's, rustige yoga. Dit wordt nog aangevuld met filmpjes waarbij ik je begeleid bij een basisoefening om rust in je lijf te stimuleren voor spieren (je psoas), je bindweefsel en je zenuwen. Aan jou de keus om dit elke dag mee te pakken of iets minder vaak. 

Ik nodig je uit om deze 6 weken er 'vol' voor te gaan; om elke dag even de ontspanning (overdag) de kans te geven je lichaam te laten herstellen. Mij (1 persoon) volgen in de les en thuis met filmpjes is ook een vorm van veiligheid. Je leert mijn stem te volgen, zo zal ontspanning steeds sneller zijn weg vinden in jouw lijf. Je lijf gaat het herkennen en uiteindelijk kan je dit zelf. Fijn dat je dan nog een aantal maanden kunt blijven oefenen met de filmpjes, erop terug kunt vallen. 

De groep wordt een vaste kleine groep van maximaal 5 personen. Nog een pijler die veiligheid biedt.

Je bent van harte welkom, een kopje warme thee, materialen die klaar liggen...gewoon komen en laten gebeuren, dat mag en kan het zijn!

 

Inbegrepen bij de prijs van 120,- :

 • 6 lessen van 1 1/2 uur
 • een half jaar lid van de besloten groep Bouwen aan Veerkracht (normaal 12,50 euro per maand)
 • massageballetjes en een oefenbal 

(betalen in  termijnen kan ook, we spreken samen af hoe het past!)

 

De volgende reeks start op donderdag 25 mei (aanmelden kan al)