baby Massage en yoga

Ik leer jou de technieken, je masseert dus zelf je kindje!


 

 Mijn wens is om vele moeders én vaders te mogen leren hoe ze hun kindje kunnen masseren om rust te brengen of krampjes te verlichten. Maar vooral ook om te werken aan de hechting, de band tussen jou en je kind. Naast masseren doen we yoga met de baby en zingen we liedjes waarbij je de massage of yogaoefeningen kunt toepassen. Je kindje ontspant, maar ook jij gaat ontspannen naar huis!

 

Waarschijnlijk heb je de basisbeginselen van het masseren van je baby geleerd van de kraamhulp. Ik bied je een vervolg op deze ervaring. Technieken voor kindjes van 6 weken en ouder (tot ongeveer 9 maanden....al kun je de geleerde technieken een leven lang gebruiken). Vanuit een holistische visie werken we van beentjes en voetjes naar uiteindelijk het ruggetje. Het masseren stimuleert de aanmaak van oxytocine oftewel het knuffel- of hechthormoon. De yogaoefeningen zullen zorgen voor het aanmaken van vele verbindingen tussen de rechter- en linkerhersenhelft. Dit kan een positieve invloed hebben op de hechting en het leren. Het zingen en de versjes bevorderen de taalontwikkeling. 

 

Je biedt je kindje geborgenheid, veiligheid, het mogen genieten, plezier hebben samen. Maar ook het leren aanvoelen en aangeven van grenzen, dat is iets wat je niet vroeg genoeg kunt leren. Het knuffel- of hechthormoon oxytocine zorgt voor gevoelens van verbondenheid en vertrouwen.

Zelf ontwikkel je steeds meer (zelf)vertrouwen en ontspanning in het omgaan met je baby. Gaat je kindje bijv.  huilen tijdens een massage hoop ik dat je begrijpt dat het je iets te vertellen heeft…aan jou de schone taak om te observeren, grenzen te respecteren, ruimte te geven voor verdriet of boosheid en er te zijn, gewoon te zijn…dat is alles!

De lessen duren ongeveer een uur. Uit ervaring blijkt dat dat echt lang genoeg is voor je kindje.                                              

Op dit moment heb ik nog niets ingepland, maar mocht je belangstelling hebben? Laat het mij weten!

Wat anderen zeiden die je voorgingen:

* we gingen samen ontspannen naar huis!

* het werkboek is duidelijk beschreven, zo kun je thuis alles nog eens fijn nalezen of opzoeken

* gezellig om dit samen met mijn vriendin te doen

* we komen zeker terug voor een herhalingsles...een full body massage!

* mooi om te zien dat een nieuwe techniek eerst wat spannend is voor mijn kindje, maar als we thuis nog eens oefenen is het geen enkel probleem.