Yin Yoga


Yin Yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen; zowel geestelijk als lichamelijk. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je diepe bindweefsel (fascia, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen). Houdingen worden langer ingenomen, gemiddeld tussen de 2 en 4 minuten, zodat je tijd hebt je spieren volledig te ontspannen om op die manier bij je bindweefsel en gewrichten te kunnen komen. 

Je aandacht richt zich dan ook naar binnen, naar die plaatsen die om de aandacht gaan vragen en je brengt binnen jouw grenzen je bindweefsel op rek. Daardoor wordt je lichamelijk en geestelijk soepeler en meer ontspannen. Je leert steeds beter te luisteren naar jouw lijf.

 

Bindweefsel

Het bindweefsel (fascia, bestaand uit water) vormt zich iedere nacht. Daarom voel je je ’s ochtends stijf (volgelopen met water) en rek je je altijd uit zodat dat weefsel weer kan stromen. Door jouw eigen manier van bewegen wordt op bepaalde plekken het weefsel niet genoeg bewogen; het bindweefsel gaat zich op die plaatsen ophopen en je voelt dat je daar minder flexibel wordt. Het water kan zelfs bevriezen...denk maar aan hoe het in je rug kan "schieten".

Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. We proberen het water te laten smelten waar het bevroren is, we laten het water weer stromen. Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en meditatieve werking, doordat je langer ontspannen in de houdingen vertoeft waardoor je je aandacht naar binnen kunt richten en de buitenwereld even laat zijn voor wat het is.

Yin Yoga heeft alles te maken met het zijn in het moment, in je gevoel, in de ruimte en in je lichaam.

In jouw lijf lopen meridianen van al jouw belangrijke organen. Deze meridianen worden meegenomen in de yin les zodat ook al je organen een boost krijgen. Dit zal zorgen voor een betere werking, je gezond voelen. Ik vertel hierover in de les.

 

Voor wie?

Voor een ieder met een hectisch leven, voor mensen met een zittend beroep en voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen. Ook voor zwangere vrouwen is yin yoga geschikt. Yin yoga kan een ideale aanvulling zijn op alle andere meer dynamische vormen van yoga of andere sporten.

De Yin Yoga lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren yoga beoefenen. Waar nodig wordt in de les persoonlijke aandacht gegeven en kan elke houding aangepast worden naar de mogelijkheden van jouw lichaam.

 

In de les maak ik gebruik van rustige, fijne muziek om de tijd aan te geven hoe lang we in een houding verblijven. Al is jouw grens altijd leidend bij het aanhouden van de houding.

 

Betaal je voor een periode vooruit dan betaal je 8,50 per les. Kom je voor een losse les dan betaal je 9,50.

Er is plaats voor maximaal 6 mensen bij Veerkracht. Je kunt je altijd aanmelden voor een losse les en als er plaats is ben je van harte welkom.

 

 

De lessen in Raalte zijn op dinsdag- en woensdagavond. Een proefles is gratis.

Op de dinsdagavond van 19.15-20.15 uur.

Op de woensdagavond van 19.15-20.15 uur en 20.30-21.30 uur.

Mocht je een keer niet kunnen, kijken we samen of er de mogelijkheid tot ruilen is met een ander uur. 

 

 Na de kerstvakantie zullen er weer yin lessen starten in Heino. Zie de website van Yoga in Heino!

Deze lessen worden gegeven op dinsdagmorgen van 9.15-10.15 in het Parochiehuis. Er is nog plek.