Online Yin Yoga


Yin Yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen; zowel geestelijk als lichamelijk. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je diepe bindweefsel (fascia, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen). Houdingen worden langer ingenomen, gemiddeld tussen de 2 en 4 minuten, zodat je tijd hebt je spieren volledig te ontspannen om op die manier bij je bindweefsel en gewrichten te kunnen komen. 

Je aandacht richt zich dan ook naar binnen, naar die plaatsen die om de aandacht gaan vragen en je brengt binnen jouw grenzen je bindweefsel op rek. Daardoor wordt je lichamelijk en geestelijk soepeler en meer ontspannen. Je leert steeds beter te luisteren naar jouw lijf.

 

Bindweefsel

Het bindweefsel (fascia, bestaand uit water) vormt zich iedere nacht. Daarom voel je je ’s ochtends stijf (volgelopen met water) en rek je je altijd uit zodat dat weefsel weer kan stromen. Door jouw eigen manier van bewegen wordt op bepaalde plekken het weefsel niet genoeg bewogen; het bindweefsel gaat zich op die plaatsen ophopen en je voelt dat je daar minder flexibel wordt. Het water kan zelfs bevriezen...denk maar aan hoe het in je rug kan "schieten".

Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. We proberen het water te laten smelten waar het bevroren is, we laten het water weer stromen. Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en meditatieve werking, doordat je langer ontspannen in de houdingen vertoeft waardoor je je aandacht naar binnen kunt richten en de buitenwereld even laat zijn voor wat het is.

Yin Yoga heeft alles te maken met het zijn in het moment, in je gevoel, in de ruimte en in je lichaam.

In jouw lijf lopen meridianen van al jouw belangrijke organen. Deze meridianen worden meegenomen in de yin les zodat ook al je organen een boost krijgen. Dit zal zorgen voor een betere werking, je gezond voelen. Ik vertel hierover in de les.

 

Voor wie?

Voor een ieder met een hectisch leven, voor mensen met een zittend beroep en voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen. Ook voor zwangere vrouwen is yin yoga geschikt. Yin yoga kan een ideale aanvulling zijn op alle andere meer dynamische vormen van yoga of andere sporten.

De Yin Yoga lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren yoga beoefenen. Waar nodig wordt in de les persoonlijke aandacht gegeven en kan elke houding aangepast worden naar de mogelijkheden van jouw lichaam.

 

In de les maak ik gebruik van rustige, fijne muziek om de tijd aan te geven hoe lang we in een houding verblijven. Al is jouw grens altijd leidend bij het aanhouden van de houding.

 

 

De komende tijd geef ik les via facebook live in een besloten groep.

Je kan de les live meedoen op dinsdagavond om 19.30 uur. Lukt dat niet kan je de les nog later doen. De les blijft 4 weken staan in de groep. Zo heb je in 4 weken tijd 4 x een yin les maar ook 1 yoga nidra les en de keuze uit een aantal korte lesjes die ik in de meivakantie opnam. (elke les van zo'n 15/20 minuten met een bepaald onderwerp, makkelijk te vinden via een zoekopdracht)

Voor een week betaal je 7,50 euro, voor 4 weken 27,50 euro. 

 

Buitenlessen!

Hou de agenda en facebook in de gaten voor buitenlessen. Deze worden gepland bij mooi weer, redelijke temperatuur. 

Je zorgt zelf voor materialen: matje, kussens, dekentje. Je kleedt je in laagjes, zorg dat je voldoende warm bent.

We blijven op afstand van elkaar. Er is geen toilet. Handen wassen doe je thuis voor en na de les. Ik zal ook een pompje meenemen om je handen te reinigen mocht dat wenselijk zijn. Aanmelden verplicht van te voren via appje. Zo hou ik het maximale aantal in de gaten.

Het betalen van de lessen zal voorlopig gaan op basis van eigen gekozen bijdrage. 

Mocht het zo zijn dat ik huur moet betalen voor het gebruik van een grasveld dan zal ik dat communiceren. 

Er zijn op dit moment 2 fijne plekken die ik kan gebruiken. 

 

Privé les buiten

Mocht je graag weer les willen, maar online vind je maar niets, dan kunnen we ook buiten samen yoga doen. 

Alleen of met z'n tweeën les, bij jou in de tuin of op een plek die ik weet...samen komen we er wel uit.